Hlavní obsah

Oheň a obušky: V Madridu taxikáři blokovali dopravu na protest proti Uberu

Novinky, tov

Policejní těžkooděnci ve španělském hlavním městě Madridu zasahovali proti demonstrujícím taxikářům, kteří oblečeni do žlutých vest blokovali ulice a zapalovali pneumatiky i popelnice. Taxikáři protestují proti službám typu Uber, které považují za nekalou konkurenci. Dopravu narušili i v Barceloně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protest taxikářů v MadriduVideo: Reuters

 
Článek

Taxikáři ve Španělsku ve středu vyhlásili časově neomezenou stávku. Blokují dopravu ve městě i příjezd na letiště. Řada z nich si při protestech oblékla žluté vesty, které se staly symbolem protivládních protestů ve Francii. Objevily se i útoky na řidiče alternativních služeb Uber či Cabify jako vajíčka na skle nebo propíchnuté pneumatiky.

Foto: Juan Medina, Reuters

Taxikáři blokovali i příjezd na letiště Barajas v Madridu

V Madridu taxikáři blokovali jednu z hlavních tříd a v okolí veletržního paláce komplikovali příjezd návštěvníků nejdůležitějšího turistického veletrhu v zemi Fitur. Protestům se vyhýbal i královský pár, na slavnostní zahájení veletrhu musel vedlejším vchodem, uvedl server El País.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Těžkooděnci zasahují proti demonstrujícím taxikářům v Madridu

Podobné protesty taxikářů v zemi proběhly už loni v létě. Pomalou jízdou v minulém roce demonstrovali proti konkurenci typu Uberu i taxikáři v Praze, oproti Španělsku byla akce mnohem klidnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám