Hlavní obsah

Akcie majitele Komerční banky prudce klesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcie francouzské banky Société Générale ve čtvrtek propadly o skoro šest procent. Majitelka Komerční banky varovala, že na její hospodářský výsledek za čtvrté čtvrtletí budou mít negativní dopad výkyvy na globálních finančních trzích a jednorázové náklady spojené s prodejem některých aktiv.

Foto: Profimedia.cz

Logo Société Générale

Článek

Akcie banky na burze v Paříži před čtvrtou hodinou odpoledne ztrácely 5,8 procenta a prodávaly se za 28,46 eur za akcii.

Société Générale uvedla, že ve čtvrtém čtvrtletí očekává pokles příjmů z obchodování na globálních trzích a investičních služeb o 20 procent. Třetí největší francouzská banka dodala, že zaúčtuje mimořádné náklady 240 milionů eur (6,1 miliardy Kč) v souvislosti s prodejem některých aktiv, například srbské divize.

Banka zveřejní výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý loňský rok 7. února. Ve třetím čtvrtletí firma zvýšila čistý zisk meziročně o 32 procent na 1,23 miliardy eur (31,4 miliardy Kč).

Společnost Société Générale působí také v Česku kde vlastní většinový podíl v Komerční bance. Akcie KB na burze v Praze byly ve čtvrtek stabilní a držely se blízko středečního závěru 896 korun na akcii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám