Hlavní obsah

U.S. Steel investuje tři miliardy korun do výroby plechů pro elektromobily v Košicích

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost U.S. Steel Košice investuje 130 milionů dolarů (téměř tři miliardy korun) do výstavby nové linky na výrobu křemíkové elektrotechnické oceli.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Společnost U.S. Steel Košice investuje 130 milionů dolarů do výstavby nové výrobní linky.

Článek

„Linka bude vyrábět moderní a kvalitní plechy použitelné při výrobě elektromobilů nebo zařízení na výrobu elektrické energie,“ informoval ve středu prezident U.S. Steel Košice James Bruno.

Nová linka doplní již existující linku pro zpracování NGO ocele. Mluvčí U.S. Steel Ján Bača řekl, že výstavba nové linky začne v polovině letošního roku a měla by být spuštěna v posledním čtvrtletí roku 2020.

Její roční kapacita bude 100 tisíc tun. U.S. Steel Košice v současnosti zaměstnává 12 tisíc lidí a nová linka vytvoří další pracovní příležitosti.

Železárny se tak snaží reagovat na očekávanou poptávku při výrobě elektromobilů. „Tyto plechy se v budoucnu budou používat při výrobě elektromobilů a zájem o ně se bude zvyšovat,“ dodal Bruno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám