Hlavní obsah

České pobočce Imperial Tobacco stoupl zisk o 81 procent, přispěly k tomu cigarety Davidoff

– Praha

České pobočce tabákové společnosti Imperial Tobacco vzrostl ke konci loňského září meziročně zisk o 80,7 procenta na 265,6 milionu korun. V předchozích letech jí zisk klesal. Tržby se zvýšily o 625 milionů korun na 11,7 miliardy korun, uvedla společnost ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Za úspěšným rokem stojí podle firmy uvedení cigaret Davidoff Reach a Davidoff Reach Green loni v březnu, respektive v srpnu na trh. „Nejenom těmito novými iniciativami v oblasti cigaret, ale i posílením aktivit na značku P společnost upevnila svůj tržní podíl v této kategorii, který činil ke konci hospodářského roku 13,9 procenta,“ uvedla v dokumentu firma, která dále prodává například cigarety Gauloises a West nebo tabáky Route 66 či Golden Virginia.

V kategorii tabáků začala firma prodávat nové balení West 200 g. „Náš tržní podíl v této kategorii představoval ke konci hospodářského roku 47,2 procenta a společnost je největším prodejcem tohoto druhu tabákových výrobků na území ČR,“ dodala společnost.

Loni začala platit zvýšená spotřební daň, cena krabičky cigaret se tak podle společnosti zvedla o tři koruny, cena 30gramového balení tabáku podražilo o dvě koruny. Firma loni zaměstnávala meziročně o čtyři lidi navíc, měla tak 112 zaměstnanců a sedm vedoucích pracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám