Hlavní obsah

Sazce loni stouply tržby na 13 miliard

Loterijní společnost Sazka loni zvýšila tržby o pětinu na více než 13 miliard korun. Sázejícím firma na výhrách vyplatila zhruba 6,6 miliardy korun. Dařilo se především loterii Eurojackpot, kde Češi vsadili téměř dvě miliardy korun, což je meziroční nárůst o 53 procent. Informuje o tom server Seznam zprávy.

Foto: SAZKA a.s.

Ilustrační foto

Článek

Nejvíce lidí stále utrácí za tipování čísel ve Sportce, loni to bylo 5,9 miliardy korun. Prodej stíracích losů se zvýšil o 51 procent. Deset procent celkových tržeb Sazky připadá na sázení přes internet.

„Důvodem rostoucího zájmu o loterie jsou zejména inovace, které zákazníkům nabízíme. Ať už jsou to mimořádná losování, nebo zajímavé věcné výhry," sdělil serveru generální ředitel Sazky Robert Chvátal.

Loňská nejvyšší výhra přes 92 milionů

Firma loni vyplatila 275 milionových výher. Nejvyšší z nich si připsal sázející ze Zlínského kraje, který si za přesný tip ve Sportce odnesl více než 92 milionů korun. Také druhá nejvyšší výhra pochází ze Sportky, tipující z jižní Moravy vyhrál 54 milionů korun. Nejčastěji sázenou kombinací ve Sportce zůstává 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Sazka je nejstarší loterijní společnost v Česku. Je součástí mezinárodního holdingu Sazka Group, kam patří například podíly v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria. Firmu Sazka Group založily v roce 2016 skupiny KKCG a EMMA Capital podnikatelů a miliardářů Karla Komárka a Jiřího Šmejce. Kromě číselných loterií nabízí kurzové sázky či stírací losy. U loterijních her typu Sportky nebo Eurojackpotu tvoří podle informací z loňského pololetí tržní podíl Sazky v ČR zhruba 95 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám