Hlavní obsah

Pohonné hmoty v ČR znovu zlevnily, benzin stojí méně než 32 korun

Pohonné hmoty v Česku sedmý týden zlevňují. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla proti minulé středě o 19 haléřů na 31,95 koruny za litr. Nafta zlevnila o 12 haléřů na 32,54 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 26. prosinci

Článek

Cena benzinu se letos po Vánocích dostala na úroveň poloviny letošního května, nafta se za podobnou cenu jako nyní prodávala naposledy v září. Loni po Vánocích řidiči tankovali benzin o 1,22 koruny levněji, a naftu dokonce o 2,69 Kč levněji. Od začátku letošního listopadu je nafta dražší než benzin, což čeští řidiči pamatují naposledy z března 2015. Cenový rozdíl postupně narůstá, před týdnem činil 52 haléřů, tentokrát je to 59 haléřů.

Zatímco před týdnem ceny pohonných hmot ve všech krajích klesaly, tentokrát jsou z údajů CCS patrná i zdražování. Dráž než před týdnem tankují řidiči pohonné hmoty v Olomouckém kraji, benzin zdražil v Plzeňském kraji a nafta v Karlovarském.

Nejdražší paliva z celého Česka zůstávají nadále v Praze, kde za benzin řidiči zaplatí v průměru 33,01 koruny za litr a za naftu 33,30 koruny za litr.

Naopak nejlevněji vyjdou pohonné hmoty v Jihočeském kraji. Tamní čerpací stanice prodávají benzin v průměru za 31,05 Kč za litr. Diesel tam lze pořídit za 31,67 Kč, což jsou spolu s Ústeckým krajem jediné dva regiony s cenou nafty pod 32 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám