Hlavní obsah

Praha chce vyměnit dozorčí radu Kongresového centra včetně Krnáčové

Vedení Prahy navrhne na prosincovém zasedání valné hromady společnosti Kongresové centrum Praha (KCP) odvolání zástupců hlavního města z dozorčí rady, a to včetně bývalé primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Vyplývá to z materiálu, který v úterý schválili pražští radní.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Kongresové centrum Praha na archivním snímku.

Článek

Praha je menšinovým vlastníkem KCP, většinu akcií vlastní stát prostřednictvím ministerstva financí. Nové vedení Prahy v uplynulých týdnech již vyměnilo zástupce v dozorčích radách například Technické správy komunikací (TSK) nebo v dopravním podniku (DPP).

Jednání valné hromady bude 17. prosince. Zástupci města by podle úterního pokynu radních měli navrhnout, aby byl na program jednání zařazen materiál týkající se personálních změn. Z dozorčí rady budou odvoláni kromě Krnáčové Iva Kotvová a Adam Kočík.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Končící primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Měli by je nahradit za Spojené síly pro Prahu Roman Bělor, který je ředitelem festivalu Pražské jaro, a za Prahu sobě místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová. Město zastupuje v KCP v současné době náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha sobě) a náhradníkem je jeho spolustraník Pavel Zelenka. Vyhnánek bude město zastupovat podle svých slov pouze jednorázově na zmíněné valné hromadě.

KCP loni zvýšilo tržby meziročně o více než čtyři procenta na 488 milionů Kč. Kvůli investici do budovy centra ale hospodaření skončilo ztrátou 73 milionů korun. Většinovým vlastníkem KCP je stát a menšinovým Praha s podílem 45,65 procenta akcií. Centrum mělo ke konci loňského roku 233 zaměstnanců a základní kapitál 3,68 milionu korun. Jeho součástí je sousední hotel a rovněž Business Centrum Vyšehrad.

Reklama

Výběr článků

Načítám