Hlavní obsah

Ryanair se předběžně dohodl s německým palubním personálem

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se dohodla s německým odborovým svazem pracovníků ve službách Ver.di na pracovních podmínkách a platech pro palubní personál. Dohoda bude těmto zaměstnancům předložena ke schválení v úterý, informovala ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Stávka Ryanairu

Článek

„Dvouletá kolektivní smlouva se vztahuje na všechny členy palubních posádek v Německu, je v souladu s německým pracovním právem a obsahuje zvýšení platů a další výhody,” uvedl Ryanair.

Svaz Ver.di v Německu zastupuje přibližně tisíc členů posádek Ryanairu. Svaz nyní sdělil, že dohoda bude definitivní, až o ní budou hlasovat jeho členové.

Irský přepravce minulý měsíc vyslovil naději, že smlouvy se všemi hlavními odborovými svazy uzavře do Vánoc. Stávky se už projevují na ziscích i na hodnotě akcií společnosti. Od ledna odepsaly akcie zhruba 20 procent.

Společnost také uvedla, že v září se většina italského personálu vyslovila pro přijetí tříleté dohody Ryanairu s tamními třemi hlavními odborovými svazy.

Aerolinky nedávno uznaly odbory zastupující palubní posádky v Řecku a Švédsku.

Reklama

Související články

Piloti Ryanairu celý den stávkují

Piloti irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair v pátek v několika evropských zemích pořádají 24hodinovou stávku. Aerolinky kvůli protestu zrušily...

Výběr článků

Načítám