Hlavní obsah

Amazon zaznamenal rekordní zisk, poprvé překonal dvě miliardy dolarů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký internetový prodejce Amazon hlásí ve druhém čtvrtletí letošního roku rekordní zisky. Poprvé v historii firmy čtvrtletní zisk překročil hranici dvou miliard dolarů (44 miliard korun), a to o půl miliardy. Skvělé výsledky Amazonu jsou v ostrém kontrastu s velkým propadem akcií dalšího internetového giganta Facebook, uvedl list Financial Times.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Sklad Amazonu

Článek

Amazon ve druhém čtvrtletí vydělal dvě a půl miliardy dolarů (55 miliard korun). Jeho zisk přitom teprve na konci loňského roku poprvé překonal hranici jedné miliardy dolarů (22 miliardy korun).

Tržby ve druhém čtvrtletí stouply o 39 procent na 53 miliard dolarů (necelých 1,2 biliónu korun), což bylo o něco méně, než předpokládali analytici.

Technologický sektor přitom ve čtvrtek na americké burze zažil hodně špatný den, když internetová společnost Facebook za den ztratila dvacet procent hodnoty. [celá zpráva]

I akcie Amazonu přes den ztratily tři procenta, nicméně po zavření burzy zase o čtyři procenta vzrostly.

Foto: Mike Segar, Reuters

Zakladatel a šéf Amazonu Jeff Bezos

Díky tomu, jak roste hodnota Amazonu, roste i jmění jeho šéfa a majitele Jeffa Bezose. Jeho majetek přitom tvoří převážně akcie firmy. Čtyřiapadesátiletý Bezos tak vévodí žebříčku nejbohatších lidí agentury Bloomberg. S majetkem v hodnotě 150 miliard dolarů (3,3 biliónu korun) je nejbohatším člověkem planety za dobu publikování žebříčků miliardářů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám