Hlavní obsah

Společnost HP propustí až 5000 zaměstnanců

– New York

Výrobce osobních počítačů HP Inc. plánuje do konce fiskálního roku 2019 propustit až 5000 zaměstnanců. Rozhodnutí je součástí současného restrukturalizačního plánu, oznámila společnost. Firma má kolem 49 tisíc zaměstnanců.

Foto: ČTK/AP

Společnost Hewlett-Packard. Ilustrační foto

Článek

Vedení HP v říjnu 2016 schválilo restrukturalizační plán, který zahrnoval zrušení 4000 pracovních míst. Později však společnost uvedla, že bude muset počet propuštěných zvýšit přibližně o jedno procento.

Firma HP vznikla v roce 2015 rozdělením společnosti Hewlett-Packard. HP se zaměřuje na spotřebitelský hardware, včetně prodeje osobních počítačů a tiskáren, a Hewlett Packard Enterprise zahrnuje datová centra, software a služby.

HP nyní očekává v souvislosti s propouštěním mimořádné náklady před zdaněním 700 miliónů USD (15,3 miliardy Kč). Původně počítala s náklady 500 miliónů USD.

Firma HP byla v prvním čtvrtletí letošního roku největším dodavatelem osobních počítačů na světě s podílem na trhu 22,6 procenta. Tržby firmy za tři měsíce do konce dubna činily 14 miliard USD, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám