Hlavní obsah

Vzdutou vozovku na dálnici D5 u Plzně silničáři nejdřív zbrousí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pátek rozhodne o opravě vzduté části D5 z Plzně na Rozvadov a začne na ní pracovat. Nerovnosti nejdřív zbrousí. Místem se nyní projíždí jedním pruhem omezenou rychlostí. Vozovka na 98. až 99. kilometru dálnice D5 z Plzně na Rozvadov se vzdula a popraskala ve čtvrtek.

Vedro poškodilo úsek dálnice D5Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Důvodem popraskání a vzdutí byly zřejmě nedávné přívalové deště v kombinaci s následným horkým počasím.

Vozidla místem projíždějí jedním pruhem, dramatické fronty se netvoří, uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl, které místo označilo a začne ho opravovat.

Foto: Mapy.cz

Místo poškození na D5

„Kolem poledne rozhodneme, kdy a jakou technologií. Prvním zásahem ale bude zbroušení nerovností,” upřesnil Rýdl.

Podle informací řidiče, který místem projížděl v pátek v 08.20 hodin, na místě nebyly žádné dopravní problémy. Rychlost je značkami omezená na 60 kilometrů v hodině.

Uzavřený je levý, tedy rychlý jízdní pruh, a odstavný pruh, kde je vzedmutí největší. Doprava je svedena do pravého jízdního pruhu. ŘSD tam umístilo značky i světla. Ve směru od Rozvadova vozovka poškozená není.

Vzedmutí povrchu napříč vozovkou se na dálnici D5 objevilo už v červenci 2010 a o dva roky později. Bylo to poblíž Benešovic na Tachovsku, zhruba 20 kilometrů od nynějšího poškození. Modernizace dálnic už se podle Rýdla provádí deskami s kluznými trny, které podobným problémům zabrání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám