Hlavní obsah

D1 u Humpolce bude v noci na neděli stát kvůli bourání mostů

Dálnice D1 na Pelhřimovsku bude v noci na neděli 14 hodin uzavřená kvůli demolici nadjezdů na 86. a 89. kilometru. Po objízdných trasách budou auta jezdit od 19:00 v sobotu do nedělních 09:00. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a společnost Eurovia, která bude práce provádět.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo uzavření D1 a objížďky

Článek

Nákladní auta budou uzavřený úsek objíždět už od exitu Mirošovice, objížďka pro menší vozidla povede mezi dálničními sjezdy Loket a Humpolec.

Objízdná trasa pro menší auta směrem na Brno povede do Humpolce od dálničního sjezdu Loket na 66. kilometru po silnicích druhých tříd přes Čechtice a Křelovice. V opačném směru, tedy na Prahu, pak povede objízdná trasa z Humpolce přes Speřice, okolo Ledče nad Sázavou a následně po II/150 zpět na D1 na exitu Loket.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli modernizaci rozdělena na 21 úseků. Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich. Na dalších dělníci pracují. Nadjezdy budou stavaři bourat v dálničním úseku mezi Koberovicemi na 81. kilometru a Humpolcem na 90. kilometru, jehož rekonstrukci ŘSD teprve připravuje.

Přestavba dvou z celkových čtyř nadjezdů v tomto úseku bude provedena v předstihu, aby zůstal zachován přejezd přes dálnici. Zbourání všech přejezdů najednou by příliš narušilo dopravní obslužnost v regionu, řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

V sobotu bude od 17:00 omezen průjezd křižovatky Mirošovice, aby mohla být z dálnice svedena vozidla s hmotností nad 12 tun ve směru na Brno. Po uzavření dálnice v 19:00 budou tato vozidla dálnici obousměrně objíždět od exitu Mirošovice na 21. kilometru D1 po silnici I/3, dálnici D3 a po I/19, na D1 se vrátí u Humpolce.

Reklama

Související témata:

Související články

V uzavírkách na D1 čekají na řidiče radary

Dodržování maximální povolené rychlosti v uzavírkách na opravované dálnici D1 opět kontrolují radary úsekového měření. Zatím je Ředitelství silnic a dálnic...

Výběr článků

Načítám