Hlavní obsah

Avast potvrdil vstup na londýnskou burzu

Novinky, tov

Antivirová firma Avast, která má české zakladatele, potvrdila vstup na burzu v Londýně. Primární úpis akcií chystá na začátek května a emisí akcií chce získat zhruba 200 miliónů dolarů (4,1 miliardy korun), oznámila firma ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

„Předpisy nám bohužel v tento moment v České republice nedovolují poskytovat žádné rozhovory ani další komentáře,” uvedla mluvčí Avastu Dominika Kalašová.

Agentura Reuters o chystaném vstupu na burzu informovala loni v listopadu. Tehdy odhadovala, že hodnota upsaných akcií může být mnohem vyšší - až čtyři miliardy dolarů (82 miliard korun). Uvedla, že Avast se může stát jednou z nejcennějších technologických firem na londýnské burze. Nelze vyloučit, že Avast vydá akcie ve více vlnách.

Fond CVC Capital Partners, který ovládl v Praze sídlící Avast v roce 2014, si najal jako poradce pro vstup na burzu firmu slavné rodiny Rotschildů.

Avast se už v roce 2011 chystal vydat akcie na americké technologické burze Nasdaq, v roce 2012 ale proces zastavil kvůli údajně nepříznivým podmínkám na trhu.

Zakladatelé a spolumajitelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš patří do desítky nejbohatších Čechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám