Hlavní obsah

Další zkouška pro Pražany: O víkendu se zavře stanice metra Muzeum, omezeny budou i tramvaje

Kvůli opravám bude o víkendu pro cestující uzavřena stanice Muzeum na lince metra A v centru Prahy. Budou zde měnit obklady a osvětlení. Jinou trasou navíc o víkendu pojede několik tramvajových linek, informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP).

Foto: DPP

Muzeum, schéma

Článek

Vlaky metra na trase A nebudou na Muzeu v sobotu a neděli ani v jednom směru zastavovat. Pro výstup na Václavské náměstí mohou lidé využít stanici Můstek. Pro přestup mezi linkami metra A a C mohou přejet z Můstku linkou B na Florenc, nebo opačně.

S nedělí ale uzavírky na Muzeu nekončí. Od pondělí 16. dubna budou ve stanici Muzeum zastavovat jen spoje linky A ve směru Depo Hostivař. Spoje v opačném směru – na Nemocnici Motol – začnou ve stanici Muzeum zastavovat opět až 21. května.

Navíc cestující čekají ještě tři další celkové víkendové uzavírky stanice. Muzeum bude zcela uzavřeno kromě tohoto víkendu také 12. a 13. května, 23. a 24. června a 21. a 22. července.

V centru nepojedou tramvaje

Od sobotního brzkého rána do neděle 0:30 bude také zhruba ve 4:30 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku od zastávky Vodičkova ve směru na Karlovo náměstí. „Z důvodu extrémního zatížení tramvajovým provozem se bude provizorně opravovat křižovatka Lazarská–Spálená,” uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Krátkodobou výluku si podle něj vyžádala nutnost okamžitého zásahu do kolejové konstrukce křižovatky. „Rozsáhlejší opravu provedeme až na podzim,“ dodal. Tramvaje, které projíždějí Karlovým náměstím, tak pojedou oklikou přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída. Změna se dotkne například tramvajových linek 3, 5, 6 nebo 22 a nočních tramvají.

V neděli navíc od 7:30 do 17:00 hodin bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Malovanka–Brusnice–Chotkovy sady. Tramvaje na linkách 22 a 23 budou v úseku Malovanka–Malostranská odkloněny přes zastávky Hládkov, Hradčanská a Chotkovy sady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám