Hlavní obsah

Prezident Fordu pro Severní Ameriku musel skončit kvůli „nevhodnému chování“

Novinky, tov

Šéf severoamerické divize automobilky Ford Raj Nair musel rezignovat a opustit firmu poté, co Ford interně vyšetřoval jeho „nevhodné chování“. Informoval o tom server CNN, podle kterého věc zřejmě souvisí s údajným sexuálním obtěžováním.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Raj Nair

Článek

Nair společnost Ford okamžitě opustí, uvedla automobilka ve středečním prohlášení. Dodala, že vyšetřování zjistilo, že manažer „určitým jednáním“ porušil kodex pravidel chování ve firmě.

„Rozhodli jsme se po důkladné úvaze,“ uvedl v prohlášení generální ředitel Fordu Jim Hackett. „Ford se zavázal podporovat kulturu respektu a bezpečí a očekáváme, že naši manažeři plně dostojí těmto hodnotám,“ dodal.

Nair šéfoval severoamerické divizi od loňského června. V automobilce začal pracovat už v roce 1987 jako inženýr. Za své chování se omluvil a uvedl, že v určitých chvílích se „nechoval v souladu s principy společnosti“.

Vidí souvislost s kampaní #MeToo

Ačkoli bývalý manažer ani automobilka Ford neupřesnily, o jaké „nevhodné chování“ se mělo jednat, server CNN záležitost dává do souvislosti s případy nevhodného sexuálního chování.

Obvinění ze sexuálního obtěžování v poslední době donutily k rezignacím řadu vlivným mužů v oblasti médií, byznysu i politiky v souvislosti s vlnou rozpoutanou kampaní #MeToo.

„Firmy všech oborů pečlivě zkoumají stížnosti na své zaměstnance a řeší, jestli se chovají v souladu s jejich firemní kulturou. Automobilový průmysl není výjimkou,“ řekla analytička Michelle Krebsová ze společnosti Autotrader. Podle ní byl Nair, než musel odejít, ”vycházející hvězdou”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám