Hlavní obsah

Stát prodává v aukci koně zabavené kvůli týrání

Novinky, tov

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) prodá v aukcích desítky koní zabavených kvůli týrání. Informoval o tom ve středu mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Foto: ÚZSVM

Koně byli ustájeni u chovatelů ve středních a jižních Čechách.

Článek

Nabídky do prvních tří výběrových řízení s aukcí na prodej 29 koní je nutné písemně podat do 13., 14. a 15. února.

„V prvním výběrovém řízení, jehož otevírání nabídek se uskuteční 13. února v Benešově, je ke koupi nabízeno osm koní – dvě klisny s hříbaty, samostatně další tři klisny a jedno odrostlejší hříbě. V dalších dvou dnech proběhne otevírání nabídek ve výběrových řízeních, ve kterých bude nabídnuto celkem 21 hřebců,” řekl Ležatka.

Čtvrté výběrové řízení s nabídkou osmi koní je plánováno na konec února. Minimální požadovaná cena za koně se pohybuje nejčastěji mezi pěti až 15 tisíci korunami.

„Písemné nabídky je třeba podat na každého koně zvlášť, nejpozději v den otevírání nabídek do 8:30. Na místě pak po otevření obálek proběhne aukce, kdy budou moci zájemci, kteří podali nabídku v písemné podobě, přihazovat nad nejvyšší dosaženou částku,” dodal mluvčí. Podrobné informace a podmínky výběrového řízení jsou zveřejněny na webových stránkách ÚZSVM.

Koně byli zabaveni kvůli týrání majitelům  na Benešovsku. Majetkový úřad je převzal na základě správních rozhodnutí a byli ustájeni u chovatelů ve středních a jižních Čechách. Všem zvířatům byla poskytnuta veterinární péče. Zhruba polovina z celkového počtu 87 koní byla převedena stávajícím chovatelům. Tři koně převzal Zemský hřebčinec Písek.

Majetkový úřad v aukcích prodává i jiný zabavený majetek, například nemovitosti či auta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám