Hlavní obsah

Policie zasahuje ve firmách spřízněných s Arca Capital miliardáře Krúpy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje ve firmách spřízněných s investiční skupinou Arca Capital, a to na žádost slovenské policie, uvedl ve čtvrtek server Euro.cz s odkazem na několik policejních zdrojů. Firma uvedla, že s policií při šetření spolupracuje. Spolumajitelem skupiny je slovenský miliardář Pavol Krúpa.

Foto: Arca Capital

Majoritním vlastníkem společnosti byl dříve slovenský miliardář Pavol Krúpa, od poloviny prosince má spolu s Rastislavem Veličem a Peterem Krištofovičem rovnocenný podíl 30 procent.

Článek

Případ se má týká aktivit v oblasti personálního leasingu, které Arca převzala se společností Wincott People na přelomu let 2016 a 2017. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej sdělil, že jeho útvar nebude případ komentovat.

Mluvčí skupiny Arca Capital Barbora Hanáková zásah nepřímo potvrdila. „Poskytli jsme policii veškerou součinnost a požadované dokumenty,“ uvedla.

Investiční skupina Arca Capital působí ve střední Evropě. Zaměřuje se na investice do energetiky, realit, obchodu a finančních služeb.

Majoritním vlastníkem společnosti byl dříve slovenský miliardář Pavol Krúpa, který má od poloviny prosince spolu s Rastislavem Veličem a Peterem Krištofovičem rovnocenný podíl 30 procent. Zbývající desetinu vlastní Henrich Kiš.

Krúpa je také menšinovým akcionářem zkrachovalé OKD. Upozornil na sebe, když chystal demonstraci horníků před rezidencí dřívějšího spolumajitele OKD Zdeňka Bakaly ve Švýcarsku. Tamní radní ale protesty v požadovaných termínech neschválili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám