Hlavní obsah

Češi v IKEA utratili skoro 10 miliard. Firma otevře obchod na Václavském náměstí

Novinky, tov

Švédský řetězec s nábytkem IKEA v Česku ve finančním roce od září 2016 do srpna 2017 zvýšil tržby o čtyři procenta na 9,7 miliardy korun. Firma o tom informovala ve čtvrtek, výši zisku neuvedla. V centru Prahy na Václavském náměstí se chystá otevřít dočasný nový obchod, tzv. pop-up studio.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hospodářské výsledky potvrzují trend posledních pěti let, kdy zájem o skandinávský design neustále roste a tržby se od roku 2012 zvýšily o 33 procent,“ uvedla mluvčí IKEA Zdeňka Pecková.

Podle ní výsledkům pomohlo i to, že firma začala nabízet možnost nákupu přes internet. „Zákazníci denně učiní okolo 250 objednávek, na celkových tržbách se e-commerce podílel v roce 2017 čtyřmi procenty a tento podíl neustále roste,“ dodala.

V létě IKEA plánuje v centru Prahy na Václavském náměstí otevřít obchod, který nazývá pop-up studio. Má jít o dočasný prostor, jehož hlavním cílem je inspirovat zákazníky. Expozice se vždy zaměřuje jen na jednu část sortimentu, v případě pražského pop-up studia jsou to obývací pokoje.

Specialisté IKEA budou na místě nabízet plánování celého sortimentu od kuchyně přes šatní skříně až po stěnu do obývacího pokoje. V prostoru bude také kavárna, výše investice je 15 miliónů korun.

IKEA loni do úprav svých obchodních domů investovala 140 miliónů korun. V Česku zaměstnává přes 1 700 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám