Hlavní obsah

Od roku 2020 bude francouzská PSA vyrábět u Trnavy elektromobily

Právo, ivi

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën postaví u slovenského města Trnava halu na výrobu elektromobilů. Do trnavského závodu investuje přes čtyři miliardy korun.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ředitel automobilky PSA Carlos Tavares

Článek

„Produkce elektromobilů bude zahájena koncem roku 2019, nejpozději v roce 2020,“ řekl mluvčí společnosti PSA Slovakia Peter Švec.

Automobilka chtěla původně u Trnavy postavit halu na výrobu benzinových tříválců. Své plány změnila a rozhodla se pro elektromobily.

Deník Sme v této souvislosti upozornil, že před časem vstoupil do PSA čínský akcionář a v Číně sílí trend přechodu ze spalovacích motorů k elektrickým. Stále přísnější unijní předpisy rovněž nutí výrobce k přechodu od dieselových motorů k hybridům a elektromobilům.

PSA do trnavského závodu investuje celkově 165 miliónů eur (4,2 miliardy korun). PSA na Slovensku momentálně vyrábí Citroën C3 a Peugeot 208. Letos plánuje vyrobit 350 tisíc vozů.

Kromě PSA působí na Slovensku také automobilka Volkswagen v Bratislavě, Kia u Žiliny a u Nitry staví svůj nový závod Jaguar Land Rover. Slovensko je ve výrobě aut na hlavu na prvním místě světa před Českem.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovensko je ve hře o další automobilku

Čínská společnost Zhi Dou chce postavit ve střední Evropě závod na výrobu elektromobilů. Ve hře o investici ve výši 400 miliónů eur (10,2 miliardy korun) jsou...

Výběr článků

Načítám