Hlavní obsah

Šéfka aktivit Uberu v Británii a severní Evropě odejde z firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfka aktivit alternativní taxislužby Uber Technologies v Británii, Irsku a severní Evropě Jo Bertramová odejde z firmy. Svůj odchod oznámila jen deset dnů poté, co se Londýn rozhodl, že Uberu neprodlouží provozní licenci. Podle firmy však odchod Bertramové s nynějšími událostmi nesouvisí, napsal server BBC.

Foto: Toby Melville, Reuters

Logo mobilní taxislužby Uber

Článek

Londýnský úřad zodpovědný za dopravní systém (TfL) dospěl k závěru, že praktiky Uberu představují bezpečnostní riziko pro veřejnost. Londýnská licence Uberu vypršela v sobotu, firma však může pokračovat v provozu, dokud se nevyřeší její odvolání proti rozhodnutí úřadu. To může podle agentury Reuters trvat několik měsíců.

Bertramová pracovala v Uberu čtyři roky a dohlížela mimo jiné na rozšiřování jeho aktivit v Londýně. Aplikaci Uberu nyní v Londýně podle odhadů využívá zhruba 40 000 řidičů a 3,5 miliónu cestujících, napsal server BBC.

Taxikáři blokovali okolí pražského letištěVideo: Novinky

Uber v Londýně čelí útokům ze strany tradičních taxikářů, podle kterých Uber nedodržuje bezpečnostní pravidla a ohrožuje jejich živobytí. Terčem podobné kritiky je společnost také v dalších zemích. Pražští taxikáři v pondělí na protest proti Uberu blokovali dopravu v okolí ruzyňského letiště. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám