Hlavní obsah

Seznam.cz požádal o licence pro nový televizní kanál

Společnost Seznam.cz požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licencí pro vysílání nového televizního kanálu. Na setkání s novináři to uvedl místopředseda představenstva Pavel Zima. Klasický televizní kanál by se měl šířit prostřednictvím pozemních vysílačů, satelitů i kabelové televize, vyplývá z informací na webu RRTV. Placený má být z reklamních příjmů.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Zprávy

Článek

Firma nyní umísťuje videa v rámci služby Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Nově by mělo jít o klasický televizní kanál s programem složeným z pořadů z dílny Seznamu. Důraz má být kladen na zpravodajství a publicistiku.

Seznam nedávno založil novou společnost Seznam.cz TV, která o licence u RRTV v pátek požádala. Stanice se k divákům dostane i prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV, které kombinuje TV vysílání s širokopásmovým internetem.

Podle informací ČTK se šéfem projektu TV kanálu stal šéfredaktor Seznam Zpráv Jakub Unger. V rámci Seznam Zpráv společnost před rokem vybudovala televizní studio a zpravodajskou redakci.

Tzv. dokoukanost videí na Stream.cz se proti loňsku zvýšila o 18 procentních bodů na 70 procent. Sledování příspěvků na Streamu z mobilů se zvýšilo meziročně o 35 až 40 procent. Průměrný denní počet diváků stoupl ze 76 tisíc na 103 tisíce.

Seznam.cz vlastní zakladatel Ivo Lukačovič. Firma s tržbami téměř čtyři miliardy korun provozuje internetový vyhledávač, e-mailovou službu, zpravodajský portál Novinky.cz a Seznam Zprávy, mapový server Mapy.cz nebo oborové weby jako Sreality a Sauto. Firma zaměstnává kolem 1200 lidí a má roční zisk přes jednu miliardu korun.

Reklama

Související články

Seznam.cz spustil vlastní Jízdní řády

Společnost Seznam.cz spustila v pondělí zcela novou službu Jízdní řády. Jak již samotný název napovídá, novinka pomůže lidem s cestováním veřejnou hromadnou...

Výběr článků

Načítám