Hlavní obsah

Zisk rakouských supermarketů Billa v Česku stoupl o třetinu

Zisk rakouských supermarketů Billa v Česku loni vzrostl o 30 procent na 469 miliónů korun. Tržby společnosti stouply o šest procent na 22,8 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Foto: archív, Právo

Zisk rakouských supermarketů Billa v Česku loni vzrostl o 30 procent na 469 miliónů korun.

Článek

„V naší expanzi se zaměříme na rychle se rozvíjející byznysová centra a příměstské části. Kromě Prahy a Středočeského kraje přivítáme v roce 2017 nové zákazníky například v jižních Čechách nebo v Jihomoravském kraji,” uvedl v dubnu generální ředitel Jaroslaw Szczypka.

Letos v květnu Billa otevřela nový supermarket například v Písku. Celkem má 214 prodejen v ČR. Společnost v tuzemsku zaměstnává přibližně 6000 lidí.

Supermarkety Billa patří společně s diskontními prodejnami Penny Market do nadnárodní obchodní skupiny REWE Group. REWE je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku.

Reklama

Související články

Lidl v Česku vydělal rekordní čtyři miliardy

Německý diskontní řetězec Lidl dosáhl v Česku rekordního zisku před zdaněním čtyři miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 55 procent. Tržby řetězce...

Výběr článků

Načítám