Hlavní obsah

Hongkongský Home Credit získá miliardovou investici od čínské PAG

Praha

PAG Capital Asia, jedna z největších asijských investičních firem, bude investovat 2,2 miliardy jüanů (7,4 miliardy Kč) do dceřiné společnosti Home Creditu registrované v Hongkongu. Skupina Home Credit dnes podepíše s PAG na Čínském investičním fóru v Praze dohodu o strategickém partnerství. Dohoda je deklarací dlouhodobé spolupráce obou partnerů na rozvoji podnikání Home Creditu v Číně, informovala v úterý skupina.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní majitel PPF Petr Kellner

Článek

Investici PAG uskuteční s perspektivou stát se pak během tří až pěti let minoritním akcionářem skupiny Home Credit v Číně. Nutné bude splnění příslušných regulatorních a smluvních podmínek. Home Credit a PAG usilují o partnerství s cílem uvést akcie čínského Home Creditu na burzu. Partnerství s PAG otevírá Home Creditu cestu k oslovení dalších lokálních partnerů s cílem získat je pro užší obchodní spolupráci, jež má dále posílit podnikání skupiny v zemi.

Home Credit zaujímá vedoucí postavení ve spotřebitelském úvěrování na rychle rostoucích trzích v Asii. Čína je z nich největším a nejrychleji rostoucím trhem. Home Credit služby nabízí v 178 000 obchodech po celé Číně, kde má více než 13,2 milionu aktivních klientů a kde jeho celková aktiva dosáhla 7,5 miliardy eur.

Hlavním majitelem je Kellner

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii. Majoritním vlastníkem (88,6 procenta) je PPF, jedna z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner. Minoritním akcionářem Home Creditu (11,4 procenta) je investiční holdingová společnost EMMA OMEGA vlastněná Jiřím Šmejcem.

PAG je jedna z největších asijských investičních firem, která spravuje aktiva pro individuální investory a penzijní fondy sídlící v Asii, USA a Kanadě. Pod svou správou má investiční aktiva v hodnotě osmi miliard dolarů. Její manažerský tým čítá 380 zaměstnanců rozmístěných v Hongkongu, Šanghaji, Pekingu, Šen-čenu, Tokiu, Singapuru, Sydney a Soulu.

Reklama

Související články

Home Credit si půjčil 17,3 miliardy

Skupina Home Credit ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala úvěr 17,3 miliardy korun (650 miliónů eur) od konsorcia 18 bank. Zhruba 7,9...

Výběr článků

Načítám