Hlavní obsah

Číňané kupují druhého největšího světového výrobce kondomů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konsorcium čínských firem koupí od australské společnosti Ansell divizi, která je druhým největším výrobcem kondomů na světě. Zaplatí za ni 600 miliónů dolarů (více než 14 miliard korun). Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: David Gray, Reuters

Krabička kondomů Ansell v lékárně v Sydney. Australskou firmu kupují Číňané.

Článek

Konsorcium Humanwell Healthcare Group a CITIC Capital China Partners sází na rostoucí poptávku v Číně, kde se sex stává méně tabuizovaným tématem a kde se zvyšuje důraz na zdravotnickou osvětu. Transakci ještě musejí schválit regulační orgány. Její dokončení se očekává v září.

Mezi značky kondomů Ansell patří i Jissbon, což podle Reuters zní v čínštině jako James Bond a jde o druhou nejvyráběnější značku v zemi po značce Durex. Ta patří nadnárodní firmě Reckitt Benckiser se sídlem ve Velké Británii.

Čína patří mezi nejrychleji rostoucí trhy s kondomy na světě. Podle loňské zprávy výzkumné společnosti Transparency Market Research by měl růst čínského trhu s kondomy v letech 2016 až 2024 dosahovat v průměru 12 procent ročně. Tržby z prodeje kondomů v Číně by tak v roce 2024 měly přesáhnout pět miliard dolarů (zhruba 118 miliard Kč) ve srovnání s 1,8 miliardy dolarů v roce 2015. Zahraniční značky získaly v zemi na popularitě po některých skandálech levných čínských výrobců, píše Reuters.

Největším světovým výrobcem kondomů na světě je malajsijská společnost Karex. Ta vyrábí na zakázku pro Reckitt Benckiser i kondomy nejznámější značky Durex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám