Hlavní obsah

Kellnerova PPF banka vydělala 1,2 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PPF banka ze skupiny nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vytvořila v roce 2016 čistý zisk 1,204 miliardy korun. O rok dříve to bylo 1,295 miliardy Kč. Pokles souvisí s nárůstem provozních nákladů, které ovlivnily zejména jednorázové příspěvky do Fondu pro řešení krize, uvedla v pátek banka zaměřená na firemní klienty a privátní bankovnictví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Bilanční suma PPF banky loni stoupla o 32 procent na 137 miliard korun. Objem úvěrů vzrostl o 15 procent,” uvedl generální ředitel PPF banky Petr Jirásko.

Čistý úrokový výnos banky dosáhl loni částky 1,8 miliardy Kč, což je zhruba stejně jako o rok dříve. Čisté výnosy z poplatků a provizí v roce 2016 mírně klesly na 164 miliónů korun.

PPF banka je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF, kterou většinově vlastní miliardář a nejbohatší Čech Petr Kellner. PPF patří 92,96 procenta akcií banky, podíl 6,7 procenta drží Hlavní město Praha.

Banka se zaměřuje zejména na poskytování finančních, investičních a poradenských služeb vybraným klientům a na privátní bankovnictví. Mezi její klienty patří především finanční instituce, střední a velké podniky s českým kapitálem a subjekty komunální sféry.

V Česku působí ze skupiny PPF také Air Bank, která se zaměřuje hlavně na drobné klienty. Air Bank letos klesl zisk téměř o polovinu na 244 miliónů korun.

Bankám a spořitelnám v Česku loni dohromady stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 8,4 miliardy na 74,73 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám