Hlavní obsah

Vládou cloumá spor ministrů, Babiš s Jurečkou si poměřují tarify

Novinky, bož, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozepře ministrů financí Andreje Babiše (ANO) a Mariana Jurečky (KDU-ČSL), kdo pro své ministerstvo zařídil výhodnější mobilní tarif, trvá. Ministr financí svého kolegu upozornil, že na rozdíl od něj uvedl ceny bez DPH. Jurečkova mluvčí Markéta Ježková však připomněla, že i po započtení DPH je na tom lépe jeho ministerstvo zemědělství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na snímku Andrej Babiš, Bohuslav Sobotka a Marian Jurečka

Článek

Jurečka v úterý večer trumfoval Babiše, když uvedl že jeho ministerstvo již dva roky disponuje výhodnějším tarifem, než kterým se chlubil Babiš. Jurečka své ministerstvo pochválil, že si vyjednalo neomezené volání za 50 korun a 10 GB dat za 70 korun. [celá zpráva]

Ministr financí Babiš Jurečkovi připomněl, že jde o ceny bez DPH. Zatímco on zveřejnil, že jeho resort vysoutěžil volání u T-Mobilu za 54 korun s DPH, Jurečka podle Babiše na sazbu zřejmě zapomněl.

Minuta za 0,14 koruny

Jurečkova mluvčí Markéta Ježková Novinkám sdělila, že neomezený hlasový tarif za 50 korun bez DPH však většina zaměstnanců ministerstva nevyužívá. „Proto máme ve smlouvě i druhý tarif za 0,14 korun za minutu, který využíváme u naprosté většiny zaměstnanců, kteří neprovolají více než 357 minut měsíčně,” zdůraznila.

„Fakticky tedy platíme méně než 50 korun bez DPH na zaměstnance a méně, než je uváděný tarif ministerstva financí 54 korun s DPH,” dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám