Hlavní obsah

Cestovní kancelář Fischer utržila čtyři miliardy. Zisk klesl na 90 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tržby cestovní skupiny Fischer, kterou vlastní skupina KKCG miliardáře Karla Komárka, loni zůstaly na úrovni čtyř miliard korun. Zisk klesl ze 105 miliónů korun na 90 miliónů. Cestovní kancelář končí spolupráci s největším tuzemským zájezdovým portálem Invia.cz. Důvodem je změna obchodní strategie a podpora vlastních prodejních kanálů.

Foto: archív firmy

Karel Komárek

Článek

Rozhodnutí o ukončení spolupráce s Invií, přes kterou cestovní kancelář prodávala část zájezdů, se týká značek Fischer i Nev-Dama.

„Jsem přesvědčený, že máme dostatečnou sílu na to, abychom dokázali stejný objem zájezdů prodat ve vlastní síti. Máme silný web, call centrum i pobočkovou síť včetně stabilních provizních prodejců,” uvedl výkonný ředitel Fischer Group Jiří Jelínek.

Cestovní skupina Fischer je členem finanční a investiční skupiny KKCG. Sdružuje značky Fischer, Nev-Dama, Privileq a eTravel.cz. Fischer patří spolu s Exim tours a CK Čedok mezi největší tuzemské cestovní kanceláře.

Další velké cestovní kanceláře zatím loňské hospodářské výsledky neoznámily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám