Hlavní obsah

Trump nám kazí kšefty, stěžuje si šéf Marriotu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf největší americké hotelové společnosti Marriot International Arne Sorenson se pustil do prezidenta Donalda Trumpa. Podle Sorensona mohou Trumpovy politické kroky poškodit oblast cestovního ruchu. Informoval o tom list Financial Times.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Donald Trump podle šéfa Mariotu poškozuje americký cestovní ruch.

Článek

„Akce nové administrativy v této oblasti nám rozhodně nepomáhají,“ nechal se slyšet Sorenson. „Není o tom pochyb. Nelze očekávat, že by se z nich vyklubaly dobré zprávy,“ dodal.

Nejde jen o turisty, zdůraznil Sorenson. Z důvodu nejistoty kolem omezení vstupu do USA si podle něj pořadatelé konferencí a firemních akcí častěji vybírají jiné destinace. Údajně ví minimálně o několika případech, kdy si firmy pro uspořádání mítinku zvolily raději Kanadu než USA.

„Snažíme se vládu povzbudit k tomu, aby řekla: Ačkoliv pracujeme na tématech jako bezpečnost, rozhodně chceme dát najevo, že vítáme celý svět, a povzbudit cestování,“ uvedl Sorenson.

„V každém případě tento hlas v tuto chvíli není příliš slyšet, nicméně na tom budeme i nadále pracovat,“ dodal.

Příjmy ve výši 1,5 biliónu dolarů (37,6 biliónu korun) v sektoru cestovního ruchu tvořily v loňském roce 8,5 procenta amerického hrubého národního produktu (HDP). Podle Světové rady pro cestování a turistiku (WTTC) růst amerického turistického průmyslu v letošním roce oproti minulému roku zpomalí o půl procentního bodu na 2,3 procenta. V lednu se tržby v této oblasti meziročně snížily o jedno procento.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám