Hlavní obsah

Berlínská letiště ochromila stávka, zrušeno 650 pondělních letů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na berlínských letištích se do středy opět stávkuje. Odborový svaz Verdi svolal stávku pozemního personálu, která si týká zhruba dvou tisíc zaměstnanců. Informovala o tom agentura DPA. V důsledku bylo zrušeno jen v pondělí 650 letů, včetně spojení s Prahou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V důsledku bylo zrušeno 650 letů, včetně spojení s Prahou.

Článek

Odborový svaz svolal své členy ke stávce už ve čtyři hodiny ráno, skončit by měla ve středu v pět hodin ráno. Letiště Tegel a Schönefeld v jejím důsledku zrušila téměř všechny pondělní lety.

Jak Novinkám sdělila mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková, bylo v pondělí zrušeno všech šest letů mezi Berlínem a Prahou, včetně úterního letu z Letiště Václava Havla do Berlína v 6 hodin 20 minut.

„Vzhledem k tomu, že stávka má pokračovat i nadále, může se situace v průběhu dne ještě změnit a mohou být zrušeny i další zítřejší lety. Proto doporučujeme cestujícím průběžně sledovat status jejich letů,” uvedla mluvčí.

Zaměstnanci stávkovali již o víkendu. Cílem odborového svazu Verdi je vymoci si zvýšení o jedno euro na hodinu (zhruba 27 korun) v rámci jednoleté kolektivní smlouvy, uvedl deník Handelsblatt. Dalším požadavkem jsou strukturální zlepšení tarifní smlouvy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám