Hlavní obsah

Central Group koupil od CETIN sídlo na pražském Žižkově

Telekomunikační firma Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) ve čtvrtek podepsala dohodu s Central Group o prodeji svého sídla v Olšanské ulici na pražském Žižkově. Central Group získal administrativní budovu a technologický komplex včetně vysílací věže.

Foto: Profimedia.cz

CETIN podepsal dohodu s Central Group o prodeji svého sídla (na snímku) v Olšanské ulici na pražském Žižkově.

Článek

Informaci z důvěryhodného zdroje ČTK potvrdila mluvčí Central Group Marcela Fialková. Cenu neuvedla, ale dříve se v médiích objevila orientační částka 800 miliónů korun.

CETIN, jehož vlastníkem je PPF, již loni v dubnu oznámil, že mu sídlo v Olšanské technologicky ani ekonomicky nevyhovuje a zhruba do roka si chce najít jiné sídlo.

Budovy majitel telekomunikačních sítí a datových center získal při oddělení od operátora O2 před dvěma lety. Mluvčí CETIN Tereza Gáliková transakci nechtěla komentovat.

Central Group má v okolí pozemky a budovy

Central Group v Olšanské ulici, hned vedle sídla CETIN, nedávno dostavěl velký bytový komplex, zároveň vlastní pozemky v severní části bývalého nákladového nádraží, kde by měla vzniknout nová obytná čtvrť.

„Nyní jsme pozemek s technologickými a kancelářskými budovami koupili a jsme na začátku úvah o dalším využití areálu. Minimálně sedm následujících let budeme budovy, nebo alespoň jejich kancelářskou část, která využití má, nadále pronajímat,” řekla ČTK Fialková.

Největší telekomunikační síť

CETIN spravuje a provozuje největší telekomunikační síť pokrývající celé české území. Pokrývá 99,6 procenta populace mixem mobilních technologií GSM, UMTS, LTE a CDMA, které šíří bezmála 6000 základnových stanic, a prostřednictvím fixních technologií SDH, WDM, Ethernet a IP.

Jeho síť zahrnuje 20 miliónů kilometrů párů metalických kabelů a spojuje téměř všechny domácnosti a podniky. Vlastní i 38 tisíc kilometrů optických kabelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám