Hlavní obsah

Brexit a pracovní místa: Amazon navyšuje investice a přijme 5000 Britů

Novinky, bož

Internetový obchodní řetězec Amazon slíbil, že ve Velké Británii navýší investice. Kromě toho chce americká společnost jen v letošním roce vytvořit pro Brity pět tisíc nových pracovních míst, uvedla agentura Reuters. Amazon je po Nissanu a Nestlé další společností, která Britům garantovala nové pracovní příležitosti i po referendu o brexitu.

Foto: Jason Redmond, Reuters

Nový plán Amazonu představuje zatím největší navýšení počtu zaměstnanců této společnosti v Británii.

Článek

Nový plán Amazonu představuje zatím největší navýšení počtu zaměstnanců této společnosti v Británii. Jejich celkový počet se tak zvýší na 24 tisíc.

Společnost v prohlášení uvedla, že hodlá dostát svému závazku vůči Britům a referendum o brexitu nijak neovlivní investiční plány společnosti. Manažer Amazonu pro Velkou Británii Doug Gurr zdůraznil, že nová místa zajistí „ještě rychlejší dodávky, větší výběr a vyšší hodnotu“ pro britské zákazníky.

Před časem Brity japonská automobilka Nissan ujistila o zachování pracovních míst. Ta nejprve vyjadřovala obavy z brexitu, ale po jednání s vládou Theresy Mayové slíbila, že se sedmi tisíci zaměstnanci v britském Sunderlandu počítá i nadále. [celá zpráva]

Příznivé zprávy pro Brity přicházejí i z koncernu Nestlé. Švýcarská potravinářská společnost podle listu The York Press oznámila, že do roku 2020 ve Velké Británii a v Irsku vytvoří tři tisíce nových pracovních míst určených především pro mladé zaměstnance. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám