Hlavní obsah

Bývalý guvernér ČNB Singer se stal hlavním ekonomem Generali

Bývalý guvernér České národní banky (ČNB) Miroslav Singer byl jmenován do funkce ředitele institucionálních vztahů a hlavního ekonoma Generali CEE Holding. V budoucnu se též stane předsedou dozorčí rady České pojišťovny, kterou skupina vlastní. Na Singerovo příští působení upozornil server Roklen, jmenování v pondělí potvrdil holding.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Guvernér ČNB Miroslav Singer

Článek

Singerovi skončil loni v červnu druhý šestiletý mandát v čele centrální banky. Poté nesměl půl roku nastoupit do privátního finančního či bankovního sektoru.

„Náš tým tímto posílí o respektovanou, zkušenou a mezinárodně uznávanou osobnost. Při očekávání mnoha regulatorních změn vidíme jasně potřebu posílit náš dialog s regulátory a zákonodárci,” uvedl generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirina.

Skupina Generali patří mezi přední světové pojišťovny. Ve více než 60 zemích zaměstnává 76 tisíc lidí. Působí v deseti zemích regionu střední a východní Evropy. Česká pojišťovna je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem okolo 23 procent.

V akademické i soukromé sféře

Singer před působením v ČNB pracoval mimo jiné v Národohospodářském ústavu Akademie věd ČR a v Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studium UK (CERGE-EI).

Byl hlavním ekonomem Expandia Finance, poté ředitelem Investiční společnosti Expandia a ředitelem společnosti Expandia Holding. Pak nastoupil do PricewaterhouseCoopers ČR, kde se specializoval na projekty zlepšující výkonnost podniků, restrukturalizace a transakce s problémovými aktivy.

Reklama

Výběr článků

Načítám