Hlavní obsah

Ochránci zvířat koupili akcie Louis Vuitton. Chtějí ukončit prodej krokodýlích kabelek

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizace ochránců zvířat PETA nakoupila akcie francouzské společnosti Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH), aby mohla vyvíjet větší nátlak na ukončení prodeje krokodýlích kabelek. Informoval o tom zpravodajský server BBC. PETA chce, aby LVMH přestal prodávat nejen kabelky, ale i další produkty vyráběné z kůží exotických zvířat.

Foto: Archiv, Novinky

Ochránci zvířat chtějí zastavit prodej krokodýlích kabelek.

Článek

PETA se dlouhodobě zabývá otázkou získávání krokodýlí kůže. Používané způsoby považuje za neetické a kruté.

„V návaznosti na odhalení, že plazi na krokodýlích farmách ve Vietnamu, včetně dvou farem dodávajících kůži koželužně ve vlastnictví LVMH, jsou uvězněni v malých jámách a často jsou ještě naživu, když se do nich řeže, se PETA stala akcionářem LVMH na pařížské burze, aby mohla na společnost vyvíjet tlak na ukončení prodeje produktů z kůže exotických zvířat,“ uvedla organizace.

Ochránci zvířat koupí akcií získali přístup na zasedání akcionářů. Jak silný hlas tam budou mít, však není jasné — PETA neuvedla, kolik akcií nakoupila.

LVMH nesouhlasí s krutým zacházením se zvířaty

Společnost Louis Vuitton Moët Hennessey tvrdí, že jakékoliv kruté způsoby zacházení se zvířaty jsou v rozporu s hodnotami společnosti.

Na video ochránců zvířat, které ukazovalo výše zmíněné praktiky, reagovala prohlášením, že od roku 2014 nekupovala kůži z vietnamských farem.

„Nevím o jediném obchodním partnerovi, který by praktikoval uvedené metody,“ uvedla mluvčí LVMH Sylvie Bernardová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám