Hlavní obsah

Samsung stahuje v USA 2,8 miliónu nebezpečných praček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Samsung stahuje z amerického trhu 2,8 miliónu praček, důvodem jsou obavy, že by mohly znamenat riziko pro zdraví zákazníků. Informovala o tom v pátek agentura Reuters. Pro jihokorejskou firmu je to v krátké době už druhá velká nepříjemnost, nedávno pozastavila prodeje nových chytrých telefonů Galaxy Note 7 kvůli přehřívajícím se bateriím.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Článek

Některé modely shora plněných praček Samsung prodávaných na americkém trhu představují pro spotřebitele riziko, uvedly v pátek americké úřady. Při praní se může uvolnit horní část pračky a někoho zranit.

Stahované pračky byly vyrobené mezi březnem 2011 a listopadem 2016. Americké úřady varovaly před nebezpečím poprvé už na konci září. [celá zpráva]

Samsung zaznamenal devět stížností na případy, kdy došlo ke zranění. Mezi úrazy byla třeba zlomená čelist nebo poraněné rameno.

Podle českého zastoupení Samsungu se problém týká jen amerického trhu. "Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak zaznamenala oznámení ohledně problémů s pračkami s vrchním plněním prodanými v Severní Americe. Můžeme potvrdit, že modely prodávané mimo Severní Ameriku tuto závadu nemají,“ sdělil PR manažer společnosti Ondřej Koubek.

Pro jihokorejskou firmu je to v krátké době již druhá velká nepříjemnost. Nedávno totiž musela pozastavit prodeje nových chytrých telefonů Galaxy Note 7.

Telefony Samsung uvedl na trh na přelomu srpna a září. Baterie se však přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé hovořili přímo o explozích. Z trhu firma stáhla 2,5 milionu telefonu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám