Hlavní obsah

Benzín i nafta v Česku zdražují, litr naturalu stojí téměř 30 korun

Cena pohonných hmot v Česku opět stoupla. Benzín Natural 95 zdražil oproti minulé středě o osm haléřů na průměrných 29,73 koruny za litr. U nafty se cena zvýšila o deset haléřů na 28,51 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: Jan Kočvara

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 26. říjnu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty v celém Česku jsou v Praze. Litr naturalu tam řidiči natankují v průměru za 30,22 koruny a za naftu zaplatí průměrných 29,18 Kč za litr.

Přes 30 korun se průměrná cena benzinu dostala ještě na Vysočině a v Plzeňském kraji. Druhou nejdražší naftu pořídí motoristé na Vysočině, kde litr vyjde v průměru na 29 korun.

Nejnižší cena benzinu je podle údajů CCS v krajích Jihočeském, Pardubickém a Moravskoslezském, kde se průměrná cena dostala shodně na 29,49 koruny za litr. Nafta vyjde nejlevněji řidiče v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, a to v průměru na 28,12 koruny za litr.

Pohonné hmoty v Česku začaly zdražovat počátkem října, když se cena severomořské ropy Brent poprvé po měsíci a půl dostala nad 50 dolarů za barel. Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám