Hlavní obsah

Obří tabáková fúze na obzoru. Britská BAT nabízí za Reynolds 1,2 biliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská tabáková společnost British American Tobacco (BAT) podala nabídku na úplné převzetí amerického výrobce cigaret Reynolds American za 47 miliard dolarů (1,2 biliónu korun). Oznámila to v pátek BAT, která již ve firmě Reynolds American vlastní zhruba 42 procent akcií.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Spojením podniků by měla vzniknout největší veřejně obchodovaná tabáková firma na světě z hlediska obratu i provozního zisku.

Článek

Spojením podniků by podle ní měla vzniknout největší veřejně obchodovaná tabáková firma na světě z hlediska obratu i provozního zisku.

Fúze by svedla dohromady některé přední cigaretové značky, jako jsou Rothmans, Dunhill, Camel či Pall Mall.

Kdo co vyrábí
Mezi značky Reynolds patří například Newport, Camel, Doral, Eclipse, Kent. BAT vyrábí cigarety značek Dunhill, Lucky Strike, Kool nebo Benson & Hedges. Cigarety Pall Mall vyrábějí už nyní obě firmy současně na více místech světa.

BAT chce za zbývajících 58 procent akcií firmy Reynolds, které dosud nevlastní, zaplatit zhruba 20 miliard dolarů v hotovosti a dalších 27 miliard dolarů ve svých akciích, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám