Hlavní obsah

Akcie Applu jsou na letošním maximu, těží z problémů Samsungu

Akcie americké technologické společnosti Apple, která vyrábí chytré telefony iPhone a další zařízení, se v pondělí vyšplhaly na letošní maximum. Investoři tak zřejmě reagují na problémy, které má se svými chytrými telefony Galaxy Note 7 jihokorejský konkurent Samsung Electronics.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Logo společnosti Apple na Manhattanu

Článek

Akcie Applu během pondělního obchodování posílily o více než dvě procenta na téměř 117 dolarů, což je nejvyšší úroveň od loňského prosince. Samsung v pondělí připustil další problémy s telefony Galaxy Note 7, nepotvrdil však zprávy, podle nichž přerušil výrobu těchto přístrojů.

Samsung jen sdělil, že „upravuje produkci a objemy dodávek”, aby zajistil jejich bezpečnost po zprávách, že problém s přehříváním baterií mají i nové verze Note 7. Jde o pokračování vážných potíží s bateriemi, kvůli nimž Samsung v září přerušil prodej těchto telefonů v řadě zemí světa. [celá zpráva]

Akcie Samsungu v pondělí na burze v Soulu ztrácely až 4,6 procenta. Nakonec uzavřely poklesem 1,5 procenta, zatímco index jihokorejských akcií KOSPI o 0,2 procenta zpevnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Společnost Apple začala v Česku minulý týden prodávat nové chytré telefony iPhone s pořadovým číslem sedm. Prakticky ve všech ohledech překonávají své...

Výběr článků

Načítám