Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku začaly zdražovat

Aktualizováno

Po třech týdnech stagnace cen začaly pohonné hmoty v Česku zdražovat. Ceny benzínu i nafty stouply shodně o 11 haléřů a Natural 95 stál ve středu průměrně 29,34 koruny za litr a diesel 27,90 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. říjnu

Článek

Ceny pohonných hmot následují zdražování ropy z minulého týdne, když cena severomořské ropy Brent se poprvé po měsíci a půl dostala nad hranici 50 dolarů za barel. Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby. [celá zpráva]

Analytici podobný vývoj cen pohonných hmot očekávali.

Natural 95 stál ve středu už ve všech krajích víc než 29 korun, nejdražší byl po týdenní přestávce opět na Vysočině v průměru za 29,85 koruny za litr. Nejméně za něj nadále platí řidiči v Moravskoslezském kraji, za litr průměrně 29,01 koruny.

U nafty se na místo nejdražšího kraje vrátila Praha, kde je litr průměrně za 28,70 koruny. Na Vysočině, kde stál diesel dosud nejvíce, cena dokonce klesla.

V devíti ze 14 krajů mohou motoristé natankovat naftu pod 28 korun a vůbec nejlevnější zůstala v Královéhradeckém kraji v průměru za 27,41 koruny za litr.

Anketa

Omezíte při rostoucích cenách benzínu a nafty jízdy autem?
Ano
65,6 %
Ne
34,4 %
Celkem hlasovalo 125 čtenářů.

Reklama

Související články

Rusko vytěžilo rekordní množství ropy

Těžba ropy v Rusku se v září ve srovnání s předchozím měsícem zvýšila o čtyři procent na nový rekord 11,11 miliónu barelů denně. Společnosti více těžily díky...

Výběr článků

Načítám