Hlavní obsah

Přelomový rozsudek: Seniorka vyhrála nad šmejdy, firma musí vrátit peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zastání u soudu našla 79letá Slávka Skopová a další zákazníci firmy Bio Natural Medical, kteří s ní uzavřeli smlouvu na předváděcích akcích. Obvodní soud pro Prahu 7 totiž rozhodl, že smlouva se „šmejdy“, jak se společnostem s podobnými praktikami říká, je neplatná a firma musí vrátit peníze. Společnost se proti rozhodnutí nebrání a vzdala se práva na odvolání. V pátek o tom informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se podle rozhlasu zúčastnila letos v březnu v Praze předváděcí akce, kde si koupila polarizační lampu a masážní přístroj za 40 tisíc korun. Druhý den si však koupi rozmyslela a zboží chtěla vrátit. To se samozřejmě nelíbilo prodejcům a její požadavky rezolutně zamítli.

Seniorka se však nevzdala a boj s firmou dotáhla až k soudu, který nedávno vyhrála. „Soud řekl, že jednání žalované strany je natolik špatné a natolik v rozporu s dobrými mravy, že vůbec nemohlo zavázat účastníky k nějakým právům a povinnostem mezi nimi,“ řekl Rozhlasu právník Viktor Rossmann, který zastupuje ženu a dalších 20 seniorů ve sporu s touto firmou.

Jak dále uvedl Radiožurnál, firma nekomunikuje ani s ním, ale ani se soudem. Soudkyni jen vzkázala, že souhlasí, aby jednání probíhalo bez ní. Soudkyně tak rozhodla bez přítomnosti zástupců společnosti, kteří následně nevyužili svého práva na odvolání.

Firma tak musí vrátit peníze jak Slávce Skopové, tak další zákazníkům. Jedná se téměř o milión korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám