Hlavní obsah

Bubble Tea po kritice změní složení, přejde na přírodní barviva

Firma Bubbleology oznámila změnu receptury. Slibuje, že během podzimu nebudou jejich čaje s kuličkami, oblíbené zvláště u mladých, obsahovat umělá barviva ani sladidla. Stalo se tak krátce poté, co na množství umělých přísad v nápojích upozornil pořad A DOST! internetové televize Stream.cz.

 
Článek

„Pracovní termín je polovina října, možná tam bude mírné zpoždění, než budou všechny ingredience kompletně přírodního složení,“ řekl Novinkám mluvčí firmy Martin Eckstein.

Podle něj změna není reakcí na poslední kritiku. Jde prý jen o časovou shodu a změnu firma plánuje už od začátku letošního roku. „Trvá to měsíce, než se se vše domluví s dodavatelskou firmou na Tchaj-wanu, než se udělají testy v Německu a pak Česku,“ dodal mluvčí české franšízy původem britského konceptu.

Firma nicméně už dříve v médiích proklamovala, že nepoužívá žádná umělá sladidla ani barviva. Reportér Jan Tuna v pořadu A DOST! internetové televize Stream.cz ale nechal výrobek odborně testovat a ukázalo se, že je plný umělých „éček“, aniž by se přitom podle něj spotřebitelé mohli o složení výrobků snadno dozvědět.

Foto: Stream.cz

Podle Ecksteina vedení značky přiznává „chybu v komunikaci“. „Nedostatečně se rozlišovalo, že Bubble Tea se skládá z několika složek. Čaj žádné umělé složky neobsahuje, ale ty další ingredience jako kuličky a sirupy ano,” řekl.

Jak upřesnil, v nové „zdravé edici“ čajů už nebudou kuličky v nápojích tak výrazných barev, jako byly dosud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám