Hlavní obsah

OKD doplatí mzdy zaměstnancům, manažeři přijdou na řadu až příští týden

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžební společnost OKD, která je v úpadku, doplatí v nejbližších dnech mzdy za červenec všem kmenovým zaměstnancům. Informaci potvrdil mluvčí firmy Ivo Čelechovský.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Paskov

Článek

„Zítra (ve čtvrtek 18. srpna) budou z bankovního účtu společnosti OKD odeslány bankovní příkazy k úhradě všech závazků těžařské firmy vůči kmenovým zaměstnancům,“ sdělil s tím, že společnost tak v deklarovaném termínu dodrží závazek a na konta zaměstnanců doplatí jejich peníze za sedmý měsíc.

Vrcholový management si podle Čelechovského vyplatí mzdy nejdříve v pondělí 22. srpna.

Řádný výplatní termín v OKD byl čtvrtek 11. srpna. Kvůli nedostatku hotovosti na výplaty potřebuje firma přibližně 400 miliónů korun měsíčně, a OKD nemohla vyplatit mzdy všem zaměstnancům. Proto ti, kteří pobírají nejvyšší mzdy, dostali ve čtvrtek jen zálohu 20 tisíc a druhou jim slíbila společnost vyplatit nejpozději 19. srpna. Rozdělení mzdy na dvě části se týkalo asi 800 lidí. [celá zpráva]

Peníze, které firma vyplatí zaměstnancům, pochází z půjčky 700 miliónů od státu. Ta byla podmíněna reorganizací zadlužené firmy, kterou schválili věřitelé OKD minulý týden. Právě první část úvěru ve výši 150 miliónů měla těžební firma dostat nejpozději během středy. Peníze nedal OKD přímo stát, ale státní firma Prisko.

V OKD pracuje zhruba 12 tisíc lidí, z toho přibližně 9,5 tisíce jsou vlastní zaměstnanci, zbytek jsou agenturní pracovníci a pracovníci dodavatelských společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám