Hlavní obsah

Pohonné hmoty o dvacetník zlevnily, cena nafty klesla pod 28 korun

Ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu opět klesly, již čtvrtý týden v řadě. Nejprodávanější benzín Natural 95 zlevnil od minulé středy o 18 haléřů na 29,36 koruny za litr a nafta o 19 haléřů na 27,87 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 3. srpnu

Článek

Nejdražší jsou benzín i nafta v Praze. Průměrná cena Naturalu 95 činí v hlavním městě 29,90 koruny za litr a cena nafty 28,70 koruny.

Naopak nejlevněji koupí řidiči benzín v Moravskoslezském kraji, kde stojí litr 28,88 koruny. Za 29 korun ho dostanou řidiči v Ústeckém kraji, v ostatních krajích je za více než 29 korun za litr. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji za 27,37 koruny za litr.

Letos pohonné hmoty v tuzemsku od února rychle zdražovaly, do léta ceny benzínu i nafty stouply zhruba o 3,50 koruny. Až v červnu přišla stagnace a v červenci se vývoj obrátil. Od začátku července pohonné hmoty zlevnily přibližně o padesátník.

V úterý americká ropa WTI poprvé od dubna uzavřela obchodování pod hranicí 40 dolarů za barel. Po zprávách o překvapivě prudkém poklesu zásob benzínu v USA cena WTI stoupla a ve čtvrtek se obchoduje za 40,95 dolarů za barel. Severomořská ropa Brent se prodává za 43 dolary za barel.

Reklama

Související témata:

Související články

Benzín stojí o sedm korun méně než předloni

Ceny pohonných hmot v České republice sice v posledních měsících rostly a u benzínu se dostaly až k hranici 30 korun za litr. V meziročním srovnání však řidiči...

Výběr článků

Načítám