Hlavní obsah

V bývalé hale Gigasportu na kraji Prahy vyrostou farmářské trhy

Novinky, tov

Poslední budovu z portfolia sportovního řetězce Gigasport koupila společnost Čestlické trhy. Nový majitel atypické haly v průhonicko-čestlické obchodní zóně tu chce rozjet jedny z největších farmářských trhů v Česku. Informovala o tom společnost Cushman & Wakefield, která Gigasport při prodeji celého portfolia zastupovala.

Foto: Cushman & Wakefield

V bývalé budově Gigasportu na kraji Prahy mají být jedny z největších farmářských trhů v Česku.

Článek

„Hala je unikátem mezi komerčními prostory v České republice. Jedná se o velmi atraktivní budovu, která je vystavěna v rakouském stylu. Z velké části je dřevěná. Navíc je výrazná svým specifickým půdorysem a dalšími originálními prvky,“ řekl Lukáš Vostrovský z Cushman & Wakefield.

Budova má plochu bezmála pět tisíc metrů čtverečních. Více než polovinu zaujímá prodejní prostor, zbytek je vyhrazen kancelářím a skladovým prostorám. Společnost Čestlické trhy zde chce od září rozjet nový koncept farmářských trhů s potravinami především z Česka, ale i ze zahraničí.

Zákazníci si zde budou moci koupit například čerstvě sklizené ovoce a zeleninu v biokvalitě, masné výrobky, sýry, ryby nebo vína. Trhy budou mít otevřeno každý den.

Sportovní řetězec Gigasport, který patří rakouské společnosti Kastner & Öhler se rozhodla definitivně odejít z Česka v roce 2012. Už v roce 2007 opustila lokalitu v centru Prahy v pasáži Myslbek, kde jí vystřídal řetězec Intersport.

Budovy Gigasportu v Hradci Králové, Olomouci a v Českých Budějovicích koupil v letech 2012 a 2013 Decathlon. Brněnskou budovu Gigasportu obsadil v roce 2013 provozovatel zábavního centra Wikyland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám