Hlavní obsah

Pump Benzina přibude, přebírá 68 čerpacích stanic od OMV

Novinky, tov

Společnost Unipetrol, vlastník Benziny, uzavřel dohodu se společností OMV o převzetí 68 čerpacích stanic v Česku. Firma o tom informovala ve středu v tiskové zprávě. Počet pump Benzina tak stoupne na 407.

Foto: Marek Kulhavý

Čerpací stanice v Česku po převzetí 68 stanic OMV Benzinou. Převzetí bude probíhat postupně v příštích dvou letech.

Článek

„Transakce výrazně posílí pozici Unipetrolu na českém trhu a je významným krokem k naplnění střednědobého cíle skupiny, tedy dosažení 20% podílu na maloobchodním trhu do konce roku 2017,” řekl mluvčí Unipetrolu Mikuláš Duda.

Cenu Unipetrol nesdělil. Rakouská OMV dosud měla v Česku 215 stanic.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Snahu přikoupit další čerpací stanice a stát se jedničkou na trhu loni deklaroval i maďarský MOL, který se na Benzinu po předchozích akvizicích s počtem téměř 320 čerpacích stanic dotahoval. Loni převzal pumpy Agip.

„Transakce čerpacích stanic také přispěje k efektivnějšímu využití vyšších rafinérských kapacit, kterými skupina Unipetrol disponuje po dokončení akvizic podílů společností Shell a ENI ve společnosti Česká rafinérská,“ uvedl ředitel Unipetrolu Marek Świtajewski. Unipetrol patří polskému ropnému koncernu PKN Orlen.

V současnosti je v České republice 339 čerpacích stanic se značkou Benzina. Po dokončení transakce za dva roky jejich počet vzroste na 407. Obchod ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Anketa

Zajímáte se při tankování o značku čerpací stanice?
většinou tankuji jen u jedné značky
34,3 %
tankuji jen u několika konkrétních značek, u dalších jen v nouzi
54,4 %
značka čerpací stanice mě vůbec nezajímá
11,3 %
Celkem hlasovalo 1863 čtenářů.

Související téma:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám