Hlavní obsah

Osobní bankovnictví Citibank v Česku koupila Raiffeisenbank

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bankovní skupina Citibank Europe podepsala smlouvu o prodeji retailového bankovnictví v Česku s Raiffeisenbank. Nadále bude v ČR poskytovat služby už jen firemním klientům. Informovala o tom v pondělí mluvčí Citibank Eva Chaloupková.

Článek

„Dokončení této transakce, která podléhá schválení regulátory, je plánováno na první čtvrtletí roku 2016. Součástí smlouvy o prodeji retailového bankovnictví Citi v České republice je segment retailového bankovnictví a kreditních karet, zaměstnanci retailové části banky a její pobočky a bankomaty,” uvedla mluvčí.

Cenu obchodu banky nezveřejnily.

„Citi působí v ČR od roku 1991 a jejím záměrem je poskytovat zde i nadále bankovní služby té nejvyšší kvality pro lokální i globální korporátní, institucionální a komerční klienty,“ řekl generální ředitel Citi v ČR Michal Nebeský.

Prodej osobního bankovnictví v Česku je součástí firemní strategie, která počítá s jeho zachování jen ve 24 zemích, kde má nejvýraznější zastoupení a největší růstový potenciál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám