Hlavní obsah

Atrium koupilo nákupní centrum Arkády za 4,5 miliardy

Aktualizováno

Investorská společnost Atrium European Real Estate podepsala dohodu o převzetí tříčtvrtečního podílu v nákupním centru Arkády v Praze na Pankráci za zhruba 162 miliónů eur (4,5 miliardy Kč). Podíl kupuje od francouzské developerské společnosti Unibail-Rodamco.

Foto: Veronika Šimková, ČTK

Nákupní centrum Arkády v Praze na Pankráci

Článek

Transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí letošního roku, oznámila ve čtvrtek společnost Atrium v prohlášení na svém webu.

Arkády Pankrác patří s prodejní plochou o rozloze skoro 40 tisíc metrů čtverečních k největším nákupním centrům v Praze. Unibail-Rodamco kromě nich vlastní v Praze ještě obchodní centra Černý Most nebo Chodov.

Atrium naopak nedávno získalo Afi Palác v Pardubicích. Patří mu také nákupní centrum v Praze Atrium Flora, brněnské Boby Centrum a dalších téměř dvacet nemovitostí, ve kterých sídlí třeba obchody Albert nebo Interspar. Další obchodní domy vlastní skupina v Polsku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Lotyšsku.

Pokud jde o centrum Arkády, firma Unibail-Rodamco v něm vlastní podíl 75 procent prostřednictvím společném podniku s německou firmou ECE rodiny Ottů. Ta si svůj čtvrtinový podíl v centru ponechá.

Atrium chce transakci financovat s využitím stávající hotovosti. Společnost Atrium sídlí v Jersey na Normanských ostrovech. V roce 2008 vznikla přejmenováním společnosti Meinl Land, když ji koupila izraelská investiční společnost Gazit Globe, která působí ve 20 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám