Hlavní obsah

Firma s kyperským vlastníkem chce koupit autobazary AAA Auto

Skupinu autobazarů AAA Auto chce koupit společnost Davena International. Požádala o schválení transakce Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který zahájil správní řízení. Úřad to uvedl na svém webu. Podle PR manažera skupiny AAA Auto Michala Häckla se však prodej zatím neuskutečnil.

Foto: AAA Auto

Autobazar AAA Auto

Článek

Za Davenou stojí podle neoficiálních informací britský investiční fond Abris.

"Smlouva o prodeji podepsána nebyla a není zatím jasné, zda se tak stane," řekl v úterý Häckl. Návrhy na fúze podávají na antimonopolní úřad firmy samy. Schválení jejich záměru je podmínkou dokončení transakce. Úřad může posuzovat i záměry, které se nakonec neuskuteční.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Anthony James Denny, který v Česku vybudoval síť autobazarů AAA.

V případě skupiny autobazarů posuzuje antimonopolní úřad změny v kontrole nad nizozemskou společností AAA Auto Group N.V. Bude posuzovat oblast maloobchodního prodeje ojetých osobních automobilů a zprostředkování souvisejícího financování a pojištění.

Prodat se snaží už dva roky

Většinu akcií firmy vlastní Čechoaustralan Anthony Denny, který se svůj podíl snaží prodat už od roku 2012. Loni v létě se přestaly obchodovat akcie AAA Auto na pražské burze.

Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila od letošního ledna do srpna meziročně prodej o pětinu na 42 822 vozů. Srpnový prodej byl nejvyšší od jara 2008.

AAA Auto provozuje celkem 34 poboček.

Společnost Davena International vlastní ze sta procent kyperská Mototech Holdings Limited. Abris založili v roce 2006 George Swirski a Neil Milne. Zaměřuje se na investice ve střední a východní Evropě. Mimo jiné má podíl v polském provozovateli flotil firemních aut Masterlease.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám