Hlavní obsah

Sehnat letní brigádu? To je pro studenty těžký úkol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud studenti hledají na letní prázdniny brigádu, nejvhodnější čas je nyní v květnu, kdy je tradičně největší zájem ze strany firem, které mnoho míst obsazují s předstihem, uvedl Tomáš Ervín Dombrovský, analytik firmy LMC, která spravuje portály Jobs.cz a Prace.cz. V červnu a červenci poptávka nejspíš jako obvykle mírně zeslábne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Očekáváme, že firmy letos na léto obsadí o pětinu více brigádnických míst než loni. I přesto se však nejspíše nedostane na všechny zájemce o tuto práci," řekl.

Za měsíc duben se prostřednictvím portálů Jobs.cz a Prace.cz obsadilo přes 7000 brigádnických pozic, což je o více než pětinu více než před rokem. V květnu lze očekávat dalších téměř 8000 míst, do poloviny prázdnin souhrnně asi 25 tisíc obsazených brigádnických pozic, řekl Dombrovský.

Předpokládá, že se proti loňsku odměny příliš nezvýší, obvyklá mzda by se měla pohybovat mezi 75 až 100 korunami za hodinu práce. V některých případech ale půjde sehnat brigádu i s odměnami nad 150 či 200 Kč za hodinu.

Naopak v případě méně kvalifikovaných činností se uchazeči nemohou divit, pokud jim někdo nabídne odměnu nepřevyšující 65 korun za hodinu práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám