Hlavní obsah

Kamión ukrýval čínské padělky luxusních kabelek

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Čínské padělky luxusních dámských kabelek francouzské značky Louis Vuitton objevili ve středu karlovarští celníci. V případě originálů by jejich cena převýšila částku 56 miliónů korun.

Foto: Celní správa

Čínské padělky francouzských luxusních dámských kabelek značky Louis Vuitton.

Článek

“Při kontrole zboží dovezeného z Číny jsme objevili zásilku dámských plastových kabelek, na nichž byla nedovoleným způsobem použita ochranná známka značky Louis Vuitton,” uvedla v pátek mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lucie Foltová.

Celníci padělky objevili v kamiónu, který dopravce přivezl na celní úřad k proclení.

“Z celkového počtu 479 kartonů různého zboží jich 51 obsahovalo 2800 těchto padělků,” pokračovala Foltová. Kabelky byly mezi běžnými taškami, oděvními věšáky a háčky.

“Hodnota originálních výrobků by činila bezmála 56,5 miliónu korun. Oznámili jsme majiteli ochranné známky, že jsme zboží zajistili,” konstatovala Foltová.

“Nyní záleží na majiteli ochranné známky, zda podá určovací žalobu, která potvrdí, že se jedná o padělky, nebo využije zjednodušeného postupu, v rámci kterého budou padělky zničeny. Od toho se bude odvíjet i další postup proti dovozci padělaného zboží,” uzavřela Foltová.

Louis Vuitton je francouzská módní oděvní značka založená v Paříži stejnojmenným návrhářem již v polovině 19. století, která prodává své zboží v obchodních domech, buticích i na webu po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám