Hlavní obsah

Českou pobočku LBBW Bank koupila ruská banka Expobank

Novinky, pit
Praha

Německá banka Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) prodala svoji pobočku v Česku ruské bance Expobank. Prodejní cena ani další podrobnosti ohledně transakce nebudou obě strany zveřejňovat, sdělila mluvčí LBBW Bank CZ Martina Lambert.

Foto: Profimedia.cz

LBBW Bank CZ

Článek

Prodej musí schválit jak Česká národní banka, tak i dozorové orgány v Německu nebo Rusku. Ukončení transakce se očekává v první polovině roku 2014.

LBBW převzala českou banku v září 2008 od rakouské společnosti BAWAG P.S.K.

LBBW Bank CZ působí na českém trhu od roku 1991. Jedná se o středně velkou banku, která nabízí produkty a služby soukromé i firemní klientele. Její bilanční suma ke konci roku 2012 přesáhla 30 miliard korun. V České republice má zhruba 360 zaměstnanců a 18 poboček.

Za Expobank, která na ruském trhu působí od roku 1994, stojí ruský finančník Igor Kim. Ten ji získal v roce 2011 od Barclays Bank. Jde o univerzální banku pro soukromé i firemní klienty.

V srpnu 2013 banka převzala ruské zastoupení společnosti VR Leasing. Expobank LLC má v současné době 19 poboček v deseti ruských městech, jako například Moskva, Petrohrad nebo Novosibirsk, a její bilanční suma v roce 2012 činila zhruba 38,5 miliardy rublů (přes 27 miliard korun). Na konci října 2013 činila celková aktiva Expobanky 44 miliard rublů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám